Magnolia Yellow River Härdighet....

...är ett relativt begrepp. Det är beror inte bara på plantans inneboende egenskaper, det är många olika yttre faktorer som påverkar hur väl en planta fungerar i trädgården. Faktorer att ta hänsyn till är sol/skugga, vindskydd, hur väldränerad marken är, när är den första och sista frosten är och var tjälen går ur marken tidigast.

Magnolior tycker om värme för att växa bra och mogna av under hösten. De står gärna soligt men man bör undvika för heta och torra lägen och bör se upp med solgassiga väggar som kan bli för varma tidigt på vårvintern. Det kan orsaka intorkade knoppar eller barksprängning därför att saven stiger då plantan luras att vakna för tidigt. Om man i kallare zoner väljer att utnyttja värmen från en vägg bör man försöka skugga mot vårvinterns starka sol.

Undvik lägen där den första och sista frosten kan förstöra skotten på växande plantor.

Marken bör vara väldränerad, inte bara därför att Magnolior inte tycker om stillastående fukt utan även för att det bidrar till att jorden tinar upp tidigare på våren.

Plantans kondition och ålder påverkar också härdigheten. Härdigheten ökar med ålder och en väletablerad planta är betydligt tåligare än en ung med outvecklat rotsystem. Unga plantor av en del sorter kan ofta växa mycket kraftigt och långa kraftiga skott hinner kanske inte mogna av ordentligt på hösten. Dessa kan frysa tillbaka en bit, men oftast bryter en sådan planta från frisk ved på våren och ingen större skada är skedd.

Ett lager löv över rötterna på vintern hjälper också till, i synnerhet för en nyplanterad planta.